Dnevi vojvodinske kuhinje v gostilnici Rio od 2.10 do 23.11. S Sloganom "Ker srbska kuhinja ni samo žar" v teh jesenskih dnevih predstavljamo vojvodinsko kuhinjo. V Gostilnici Rio v Ljubljani bo mesec oktober in november v znamenju vojvodinske kuhinje, ki sodi v njihovo predstavitev dni različnih kuhinj ki so povezane z njihovo kulinarično dodatno ponudbo njihovih tradicionalnih jedi po katerih sicer slovijo. V ponudbi je tudi tradicionalna jed "Pijani šaran", kar pomeni "Pijani krap". Če bi radi presenetili svoje goste, vam v Gostilnici Rio spečejo 2kg krapa v pečici s slanino in krompirjem. zagotovo dobra in izvirna ideja za vaše poslovne partnerje.

S Sloganom "Ker srbska kuhinja ni samo žar" v teh jesenskih dnevih predstavljamo vojvodinsko kuhinjo. Vojvodina je pokrajina v severnem delu Srbije in skozi čas so se tu naseljevali različni narodi in kulture. Vsem pa je bilo skupno, da zaradi blagodejne klime, rodovitne zemlje, pašnikov in vinogradnih področij se radi družijo ob dobri pojedini in kapljici. Za razumevanje vojvodinske kuhinje, najbolje pove Đorđe Balašević v pesmi "Al se nekad dobro jelo".

Spremila nam kuma naša za užinu paprikaša, pa kolače, krmenadle i par sarmi svakom.
Mesto leba mesa bela, princes krofne - vangla cela, suvih šljiva i koljiva i rezance s makom. E, kad se samo setim, al se nekad dobro jelo, baš.

Pripravila je botra naša, paprikaš za malico. Tudi pecivo, kotlete in nekaj sarme za vsakega, namesto kruha-belo meso (piščančji file), Pa cel pekač Princess krofov, suhe šljive in rezance z makom. Ko se spomnim, Včasih se je res dobro jedlo!

Informacije / rezervacije:
Gostilnica  Rio-Momo
Slovenska cesta 28
1000 Ljubljana
tel: 031 751 751

milan@portal-m.si


Nazaj