Sušenje je najbolj zdrava in najprimernejša metoda shranjevanja živil. S sušenjem hrana ne izgublja, temveč celo poveča koncentracijo prehrambnih snovi in svojo mineralno-vitaminsko vrednost,  zaradi manjše količine vode v živilu. Najrazličnejše vrste sadja, zelenjave in drugih živil lahko preprosto shranite z uporabo sušilnika hrane Gorenje FDK24DW.

V primerjavi z drugimi metodami, s katerimi podaljšamo obstojnost hrane z dodajanjem t. i. belih sovražnikov zdravja, kot sta sol in sladkor, sušenje ne zruši hranljive vrednosti živila. Nasprotno – hrana s sušenjem le pridobi – je okusnejša in bolj aromatična. Danes je zato sušenje hrane zelo iskan in priporočljiv način shranjevanja hrane, še posebno če ste zagovornik naravno vzgojenega sadja, zelenjave, zelišč ali morda mesa.

Sušenje hrane z Gorenjevim sušilnikom je zelo praktično in povsem preprosto. Zahvaljujoč petim širokim in snemljivim pladnjem, ki jih lahko nastavite po višini (2,8 cm ali 5 cm), lahko v tem sušilniku popolnoma osušite in tako ohranite tudi velike kose živil, kot so marelice, jabolka, slive, hruške, paradižnik, grah, gobe, pa tudi kruh, testenine, piškote, ribe, meso ...

Sušilnik je preprost za uporabo in čiščenje, je tih in ima digitalno nameščene nastavitve in čas. Omogoča sušenje na minimalni temperaturi od 35 °C do maksimalnih 70 °C, sušenje pa traja od pol ure do 19 ur in 30 minut. Nasvet-dva: Različne vrste sušenega sadja lahko dodate skodelici kosmičev in si tako hitro pripravite zelo okusen in zdrav zajtrk.

Če imate težave s prebavo, so rešitev za vas suhe slive. Pest sušenih marelic ali jabolčnega čipsa je lahko izvrsten prigrizek, ko želite kakovostno obnoviti telesno energijo.


Nazaj