Fiskars, ki je v svetu vodilni v ročnem vrtnarskem orodju, letos predstavlja izdelke za zalivanje in novo delovno orodje za obdelovanje zemlje, nego rastlin, urejanje zelenic, čiščenje vrta in poti, urejanje vrtov in za pripravo lesa.

FISKARS PRIPRAVA LESA
Serija Norden – sekire. V kategoriji sekire predstavlja inovativno serijo Norden, ki je cenejša alternativa sekiram X-serije.

FISKARS SEKANJE, ŽAGANJE, BRUŠENJE, OBREZOVANJE, ČIŠČENJE
Serija Solid – sekire, mačete, vrtne žage. Fiskars v seriji Solid predstavlja tudi izboljšano mačeto s trpežnim in lahkim ročajem FiberComp® za rezanje vej in s premazom proti rji, ki omogoča gladko drsenje skozi les, hkrati pa je enostavna za prenašanje in shranjevanje. V ročaj integrirano rezilo se ne more razrahljati ali odpasti, povsem enostavno pa jo je mogoče tudi obesiti. Vrtne žage Solid so idealne za hitre in čiste reze vej ter zasnovane za enostavno prenašanje in shranjevanje. Polno-kaljena kovinska rezila ohranjajo ostrino in so vzdržljiva, saj so ojačana in tudi po dolgotrajni uporabi ostajajo ostra.

Na voljo so tudi druge Fiskars žage, kot na primer žage s fiksnim rezilom. To so zelo učinkovita orodja za hitro in natančno žaganje. Ojačana rezila omogočajo dolgoročno ostrino. SoftGrip™ ergonomsko ukrivljen ročaj z zaščito za prste omogoča varno in udobno rezanje. Fiskars Xtract™ razpon ima unikaten pomožni mehanizem in integrirano vponko, zato so žage enostavne za prenašanje in shranjevanje. Rezila iz kaljenega jekla zagotavljajo dolgoročno ostrino, SoftGrip™ ergonomsko ukrivljen ročaj z zaščito za prste pa omogoča varno in udobno rezanje. Fiskars ločne žage režejo v obe smeri in so odlične za žaganje polen in debelejših vej. Rezila, brušena s konkavnim postopkom, so visoko kakovostna za hitre in čiste reze.

Soft grip ročaji omogočajo čvrst in udoben oprijem, varovalo za prste pa varen oprijem. Serija Solid ponuja še brus, s katerim lahko enostavno naostrite sekiro ali nož in tako poskrbite za redno vzdrževanje vašega orodja. Brus s kermičnim kamnom omogoča enostavno brušenje pod pravim kotom, da bosta nož ali sekira vedno ostra, nedrsne podložke na podnožju pa brusu dajejo stabilno osnovo za brušenje. Varovalo za prste uporabnika ščiti med brušenjem, brus pa je tudi enostaven za čiščenje. V seriji Solid bodo uporabniki našli tudi škarje za obrezovanje in rezanje rastlin. Rezila so izdelana iz nerjavečega jekla in ostajajo ostra dlje. Mikro konice omogočajo natančne reze, SoftGrip ročaj pa nudi udoben in natančen oprijem. Oblika ročaja je primerna tako za levičarje kot desničarje. Škarje iz te serije so odličen pripomoček za komplicirane reze na rastlinah in za oblikovanje rastlin, kar spodbuja njihovo zdravo rast, medtem ko druge vrste omogočajo tudi prirezovanje (trimanje) in reze na težko dostopnih mestih, tretje pa so idealne za rezano cvetje. 

V seriji Solid so na voljo tudi snežna orodja iz aluminija, kot sta na primer Fiskars lopata za sneg in snežni potiskač. Primerna sta za učinkovito odstranjevanje in odmetavanje snega, ponašata pa se z ergonomskim ročajem, ki se prilega vsaki roki.

FISKARS ZALIVALNI SISTEMI - inovacija za vrtne navdušence in začetnike
Zalivalni program dopolnjuje asortiman izdelkov Fiskars in na trgu kot vodilnega proizvajalca vrtnega orodja še dodatno utrjuje ugled te finske premium blagovne znamke. Inovativni izdelki za zalivanje, ki jih Fiskars v letu 2020 predstavlja tudi slovenskemu tržišču, rešujejo potrebe uporabnikov z enostavnimi in uporabnimi rešitvami. Izdelki so visoko kakovostni, oblikovno dovršeni ter estetski. Prednost za uporabnike so tudi barvno označene cevi in nastavki, zagotovljeno pa je tudi priročno shranjevanje posameznih komponent. Za vse segmente uporabnikov, ki prisegajo na prihranek časa in poenostavitev dela, nedvomno pomenijo izboljšanje ponudbe z višjo dodano vrednostjo.

Fiskars uporabnikom ponuja podporo tudi z navodili, katere sisteme je najbolj optimalno izbrati in kupiti za različne velikosti vrtov. Ti seveda že vključujejo potrebne sestavne dele z osnovnimi priključki in cevmi za enostavno zalivanje. Uporabniki se lahko odločijo za nakup enovitega zalivalnega sistema ali pa  poljubno izberejo posamezne izdelke, ki jih potrebujejo za delo na svojem vrtu – od želene dolžine in debeline cevi do vrste priključkov ter nastavkov, ki jih za lažje prepoznavanje pri nakupu odlikuje barvni sistem označevanja.

Odlične, ergonomsko oblikovane in trpežne Fiskars sisteme za zalivanje je na vrtu mogoče povsem enostavno nastavljati. Rešitev ‘all in one’ ali ‘vse v enem’ tako pomeni, da sistem za zalivanje vključuje vse sestavne dele, ki jih je po uporabi mogoče povsem enostavno shraniti v isti enoti, pri čemer sistem kolesa omogoča tudi samodejno navijanje cevi. Novi Fiskarsovi zalivalni sistemi so zaradi možnosti horizontalne postavitve na poljubni lokaciji na vrtu in možnosti obračanja za 360° bistveno naprednejši od tradicionalnih, nudijo pa dodatne prednosti s priročnim shranjevanjem kar s pomočjo stenskega nosilca.

Zalivalni program Fiskars vključuje različne tipe trpežnih zalivalnikov in šob, vodne pištole oz. prhe, podaljšana držala oz. vodne palice ter trpežne cevi, s katerimi boste pri zalivanju kos prav vsaki nalogi. Cevi so različnih dolžin in premerov ter so barvno usklajene z nastavki, odporne proti zvitju in imajo UV zaščito. Poleg vrste priključkov zalivalni program vključuje še vrsto univerzalnih nastavkov, ki jih je seveda mogoče uporabljati tudi v kombinaciji z izdelki drugih blagovnih znamk, pa tudi vodne časomere, dodatke in druge rezervne dele, kot so različna tesnila.

S Fiskars modularnimi sistemi boste tako reševali vse vaše potrebe in s kombiniranjem sestavljivih ročajev in držal izpolnjevali še tako zahtevne vrtne naloge. Fiskars šobe so ergonomsko oblikovane, večfunkcijske in odporne na mraz, SoftGrip™ ročaji pa nudijo odličen oprijem. So enostavne za uporabo in ponujajo različne načine zalivanja ter nastavitve pritiska vode. S Fiskars palicami boste bolj natančno in lažje zalivali težko dostopne kotičke ali poskrbeli za viseče rastline.

Za ekonomično rabo vode bodo poskrbeli varčni zalivalniki, uporabite pa lahko tudi zamenljive šobe z več funkcijami. Fiskars nudi za izdelke za zalivanje 2-letno jamstvo z možnostjo nakupa bolj trpežnih FiberComp™ šob in nastavkov.

Več informacij


Nazaj